Mainos

Kuntavaalit kolmanneksi tärkeimmät

Kunnallisvaalit ovat kansalaisille vasta kolmanneksi tärkeimmät vaalit. Ykkössijan vie eduskuntavaalit ja hopealla nousee presidentinvaalit.

Väli-Suomen sanomalehtien Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan 77 prosenttia suomalaisista pitää eduskuntavaaleja itselleen tärkeinä. Presidentin vaalien merkitys saa 73 prosentin ja kunnallisvaalit vain 70 prosentin kannatuksen.

Pohjanoteeraus tässä mielessä on kansalaisten silmissä eurovaalit. Vain vajaa kolmannes vastaajista piti niitä merkittävinä. Vastikään tehdyn tutkimuksen otos oli 1000 äänestysikäistä suomalaista.

42 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että äänestäminen kunnallisvaaleissa on paras keino vaikuttaa oman paikkakunnan asioihin. Toiseksi tehokkainta oli suora yhteydenotto päättäjiin. Siihen luottaa useampi kuin joka neljäs. Joka kymmenes on sitä mieltä, että julkisuus saavutetaan parhaiten kansalaisjärjestöissä vaikuttamalla.

Etenkin kokoomuksessa katsottiin tätä menetelmää hyvällä silmällä. Myös SDP:n ja keskustan kannattajat kallistuivat tähän suuntaan. Eniten äänestämiseen luottivat vasemmistolaiset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.