Mainos

Kuntatyöntekijät hylkäsivät palkkatarjouksen - "umpikuja aika lähellä"

Kuntatyönantaja teki aamulla työntekijäjärjestöille palkkatarjouksen, jonka järjestöt hylkäsivät välittömästi.

Työnantajan tarjous olisi nostanut palkkoja toukokuun alussa 0,7 prosentilla. Yleiskorotuksen lisäksi olisi työntekijöille maksettu syyskuun alussa 0,8 prosentin paikallinen järjestelyerä.

Työntekijäjärjestöt pitivät kuitenkin tarjousta riittämättömänä. Kuntien palkkasopimus koskee yli 430 000 työntekijää.

- Tarjous olisi todellisuudessa nostanut palkkoja tänä vuonna alle yhden prosentin, eikä sillä tasolla ole mahdollista tehdä sopimusta, sanoo koulutettujen neuvottelujärjestöä johtaja, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen. Palkansaajien ostovoima olisi työntekijöiden mukaan supistunut tänä vuonna yli prosentilla.

Koko vuodelle laskettuna sopimusesitys nostaisi palkkoja kustannusvaikutukseltaan 0,7 prosenttia, koska korotukset tulisivat toukokuussa ja syyskuussa.

Yksi neuvotteluita olennaisesti vaikeuttava asia on täksi vuodeksi ennustettu jopa lähes kolmeen prosenttiin kohoava inflaatio.

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen työmarkkinajohtaja Markku Jalonen sanoo, että kuntatyönantaja ei voi tässä tilanteessa tehdä tarjousta, joka olisi päänavaaja uudenlaisille korotusprosenteille.

- Erittäin kaukana olemme toisistamme, ja näyttää siltä, että umpikuja on aika lähellä, sanoo neuvottelujärjestö Kunta-alan Unionia johtava JHL:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori.

Kunta-alalla on voimassaoleva virka- ja työehtosopimus, ja nyt siis neuvotellaan pelkästään palkoista. Neuvottelut ovat edenneet talven aikana nihkeästi, eikä sopimukseen päästy alkuperäisen aikataulun mukaisesti tammikuun loppuun mennessä.

Osapuolet sopivat kuitenkin, että neuvotteluaikaa jatketaan helmikuun puoliväliin saakka. Nyt sitä aikaa on jäljellä viikko.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.