Mainos

Kuntatyöntekijät entistä tyytyväisempiä johtajiin

Esimiesten johtamistaidot ovat kohentuneet kunnissa. Kuntatyöntekijöiden mielestä johtaminen on oikeudenmukaisempaa ja esimiehet tukevat alaisiaan aiempaa enemmän.

Tulokset perustuvat Työterveyslaitoksen seurantatutkimuksen, jonka tuoreimmat vastaukset ovat viime vuodelta. Vastaajia oli 38000, ja vastausprosentti oli 70. Aiemmat tulokset ovat vuosilta 2000, 2004 sekä 2006.

Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jussi Vahtera pitää tuloksia rohkaisevina, sillä kunnat ovat 2000-luvulla olleet isojen muutoksien kourissa.

Kuntatyötekijät tuntevat itsensä myös hieman aikaisempaa terveemmiksi. Silti lähes joka neljäs koki yhä terveytensä heikentyneeksi ja yhtä moni koki psyykkistä rasittuneisuutta. Henkisen väkivallan kohteeksi joutui viime vuonna lähes joka viides työntekijä.

Kuntatyöntekijöistä joka kolmas jäisi heti eläkkeelle, jos se olisi mahdollista. Viime vuonna työntekijöiden keski-ikä oli noin 47 vuotta.

Mukana on Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun, Oulun, Raision, Naantalin, Nokian, Valkeakosken sekä Virtojen koko henkilöstö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.