Mainos

Kuntatyönantajien Jalonen: Eläkesopu aikaisintaan ensi viikon puolivälissä

Eläkeratkaisu ei ole valmistumassa maanantaiaamuksi, jolloin koolla ovat palkansaajajärjestöjen hallinnot. 

Neuvotteluja on jatkettu tiiviisti koko viikonlopun ja alkuillasta myös keskusjärjestöjen johtajat kokoontuivat käsittelemään tilannetta.

– Nyt näytää siltä, että aikataulu on siirtymässä ensi viikon puolivälin tuntumaan. Tarkkaa aikataulua käydään tänäänkin läpi, Kuntatyönantajien Markku Jalonen arvioi MTV Uutisille.

Yhtäaikaa Jalosen kanssa Etelärantaan kiiruhti myös valtiovarainministeriön talouspolitiikan koordinaattori Jukka Pekkarinen,  joka seuraa neuvotteluja hallituksen puolesta.

Kaikki isot kysymykset ovat edelleen auki. Ratkaistavana ovat eläkeikä, työeläkemaksujen suuruus,  eläkekarttumat ja työeläkeputki.

– Tämä on iso kokonaisuus ja paljon asioita neuvoteltavana. Se ottaa oman aikansa, mutta mielestäni neuvotteluissa on edistytty, Jalonen sanoo.

Työmarkkinajärjestöt ovat sitoutuneet siihen, että työuraratkaisu vähentää julkisen talouden kestävyysvajetta yli yhdellä prosenttiyksiköllä, kun vaje on kokonaisuudessaan 4,7 prosenttia. Keskimääräiseksi eläköitymisiäksi yritetään saada 62,4 vuoteen 2025 mennessä.  

Neuvotteluja on hiertänyt myös, mitä eläkeiälle tapahtuu vuoden 2025 jälkeen ja sidotaanko se suoraan eliniänodotteeseen. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.