Mainos

Kuntatyönantajan tarjousta odotetaan

Tehyn puheenjohtajan mukaan liitto on valmis jättäytymään palkkaneuvottelujen ulkopuolelle, jos hoitajat eivät saa tavoitteitaan läpi.

Kuntatyönantajan odotetaan tekevän huomenna uuden tarjouksen kunta-alan palkkaneuvotteluissa. Aamun Uutispäivä Demarin mukaan lisärahaa ei kuitenkaan välttämättä ole luvassa, vaan neuvotteluissa esillä ollut tasa-arvoerä kohdennettaisiin paremmin hoitajille.

Neuvotteluissa kiistaa järjestöjen välillä on aiheuttanut Tehyn ja Superin vaatimus korjata hoitoalan palkkausta selvästi muita aloja enemmän.

Liitot hylkäsivätkin toissa viikolla työnantajan noin 11 prosentin palkankorotuksen.

Osapuolet jatkavat neuvotteluja keskiviikkona.

"Tehy valmis myös työtaisteluun"

Eilen työnantajien Markku Jalonen sanoi, että uutta rahaa ei ole tulossa, ei edes hoitoalalle

-Se taso mikä oli pöydässä 5.9. ei ole riittävä, eli mielikuvitusta on käytettävä jos meidät sopimukseen mukaan halutaan, toteaa Tehyn puheenjotaja Jaana Laitinen-Pesola.

Tehyn neuvottelutaktiikkaa on ihmetelty lehdissä. Palkansaajajärjestöä on kritisoitu vaatimusten piilottelusta.

-Olemme sanoneet vaatimuksemme suhteellisen selkeästi. Tehy tavoittelee yleistä linjaa ja sen päälle selkeää tasokorotusta koulutetulle henkilökunnalle, Laitinen-Pesola toteaa.

Laitinen-Pesolan mukaan järjestö ei ole halunnut lähteä julkisuuspeliin, jossa ilmoitetaan tietty euro- tai prosenttimäärä. Hänen mielestään muut järjestöt tekevät asiasta suuremman ongelman kuin työnantaja tai Tehy. Laitinen-Pesola myös toteaa, että liitto on valmis jättäytymään neuvottelujen ulkopuolelle, jos hoitajat eivät saa tavoitteitaan läpi.

-Tehyllä on erilaisia tavoitteita kuin muilla liitoilla. Jos lisää rahaa ei tule, niin Tehyllä ei ole mahdollista hyväksyä tarjousta, Laitinen-Pesola toteaa.

Laitinen-Pesolan mukaan Tehy on valmis viimekädessä myös työtaisteluun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.