Mainos

Kuntatalous ja Kela-maksu hallituksen puntarissa

Hallitus käsittelee parhaillaan niin sanotussa kehysriihessä taantuman syvenemistä. Aiheina ovat muun muassa kuntatalous ja työnantajan kansaneläkemaksun poiston korvaaminen.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen kertoo, että kuntien taloutta yritetään helpottaa muun muassa suuremmalla osuudella yhteisöveron tuotosta ja korotetulla kiinteistöverolla.

- Näin annetaan kunnille mahdollisuus lisäverotulojen perimiseen. Ne kunnat, jotka ovat tässä eniten kärsineet, ovat sellaisia, joilla suuri osa veroista on tullut yrityksiltä, Katainen kertoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Kela-maksun poiston vastapainoksi hallitus aikoo korottaa energia- ja ympäristöveroja. Valtiovarainministerin mukaan tämä on selkeä rakenneuudistus.

- Tämä tullaan kuitenkin toteuttamaan vasta vuonna 2011, koska tässä taloustilanteessa emme tuo työllistäjille lisää verorasitusta. Toivottavasti tuolloin talous on jo kunnossa.

Katainen arvioi, että maailmalla talouden kasvu voisi alkaa jo tämän vuoden lopulla. Suomeen kuitenkin sekä kriisin alku että myöskin sen loppu tulevat viivellä.

- Kuitenkin Suomi on vientivetoinen maa, joten se hyötyy USA:n kasvusta suhteellisen nopeasti. Huonoja aikoja tullaan kuitenkin näkemään valitettavasti varsinkin julkisen talouden puolella, Katainen summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.