Mainos

Kuntarahoituksen tase nousi

Kuntarahoituksen tase kasvoi vuoden alkupuoliskolla 8,1 miljardista 8,9 miljardiin markkaan. Kuntarahoitus myönsi alkuvuonna lainoja suomalaiskunnille yhteensä 865 miljoonaa markkaa. Viime vuonna vastaavana aikana lainoja oli myönnetty 1,1 miljardin markan edestä. Vuoden loppuun mennessä kuntarahoitus odottaa lainanantonsa nousevan 2 miljardiin.

Lyhytaikainen kotimainen varainhankinta kasvoi alkuvuonna viime vuoden 248 miljoonasta 468 miljoonaan markkaan. Kasvuun vaikutti Kuntarahoituksen velkasitoumusten siirtyminen arvo-osuusjärjestelmään, mikä herätti aiempaa laajemman sijoittajakunnan kiinnostusta. Pitkäaikaista varainhankintaa oli tehty kesäkuun loppuun mennessä 1,2 miljardin markan edestä, kun viime vuonna summa oli 1,8 miljardia.

Kesäkuisen pääomarakenteen vahvistumisen myötä yhtiön vakavaraisuusaste nousi 75 prosenttiin, kun se viime vuoden lopussa oli 24 prosenttia. Kuntarahoituksen mukaan hyvään tulokseen vaikutti myös yhtiön luottoluokituksen nouseminen. Kuntarahoitus on Kuntien eläkevakuutuksen omistama kuntasektorin oma luottolaitos. Yhtiöllä on sekä kotimaista että ulkomaista varainhankintaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.