Mainos

Kuntaministeri Korhonen: Nopeat yhteydet yhteistyöllä syrjäseuduille

Puhelinjohtoihin perustuvaa nopeaa ADSL-palvelua voi käyttää noin puolet Suomen kotitalouksista, kertoo tuore selvitys. Kaupunkikeskustoissa on lisäksi saatavilla nopeita kaapelimodeemiyhteyksiä ja jopa langattomia verkkoyhteyksiä.

Tietoliikenneongelmat koskevat näin lähinnä syrjäseutuja. Operaattoreita ei voida velvoittaa rakentamaan kannattamattomia verkkoja.

Näiden alueiden nopeat tietoliikenneyhteydet tulisi turvata valtiovallan, kuntien ja yritysmaailman yhteistyöllä, totesi alue- ja kuntaministeri Martti Korhonen tänään puhuessaan Oulun Puhelimen 120-vuotisjuhlassa Oulussa.

Valtioneuvosto totesi syksyllä 2000 hyväksyessään aluepoliittisen tavoiteohjelman, että kansalaisten ja alueiden syrjäytymistä ehkäistään tuomalla tietoyhteiskunnan palvelut kaikkien ulottuville.

Hallitus myös lupasi varmistaa, että nopeita tiedonsiirtoyhteyksiä on tarjolla koko maassa. Tämä tarjoaa Korhosen mukaan hyvän pohjan tehtäville yhteistyöratkaisuille.

Eri puolilla Suomea on meneillään useita projekteja, joissa alueiden tietoliikenneyhteyksiä kehitetään yhteistyössä.

Tämä on tehokkain ja nopein tapa asian hoitamiseen. Kuitenkin myös valtiovallan osuutta näissä verkkoinvestoinneissa on syytä tarkastella seuraavalla hallituskaudella.

Etenkin maantieteellisesti laajimmalla alueella eli Pohjois-Suomessa myös valtion panostuksia on harkittava. Kysymys on etenkin tulevaisuudessa perustavaa laatua olevasta kansalaisten tasavertaisuuskysymyksestä.

-Nopea tietoliikenneyhteys ei ratkaise syrjäseutujen ongelmia, mutta se poistaa esteitä mm. etätyöltä, opetukselta, kulttuuritarjonnalta tai yritysten sijoittumiselta alueelle, sanoi Korhonen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.