Mainos

Kuntaliitto valmistelee lapsipoliittista ohjelmaa

Suomen kuntaliitossa on aloitettu työ kuntien lapsipoliittisen ohjelman laatimiseksi. Kuntaliiton toimitusjohtajan Jussi-Pekka Alasen mielestä tasapainoisen kasvu- ja kehittymisympäristön luominen lapselle on yhteiskunnan tärkein investointi.

Alasen mukaan Suomessa on selvästi havaittavissa piirteitä, jotka korostavat yhteiskunnan eriarvoisuutta. -Markkina-ajattelu ja kilpailu ilman tavoitteita ja yhteiskunnallista painotusta johtavat väistämättä eriarvoisuuden ja syrjinnän lisääntymiseen ihmisten kesken.

Kuntien lapsipoliittisen ohjelman laatimisen mottona on siirtyminen jälkikäteen ja usein liian myöhään tapahtuvasta reagoinnista ennaltaehkäisyyn. Kuntaliiton mielestä lapsipolitiikka on nostettava ympäristönsuojelun tapaan eri hallinnonalojen läpikäyväksi haasteeksi.

-Lastensuojelullisten toimien painopiste on suurissa kaupungeissa, mutta ongelmat ovat lisääntyneet kaikkialla. Lapsipoliittiset toimet voivat olla erilaisia erityyppisissä kunnissa. Toimitusjohtaja Alanen puhui valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä tänään Turussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.