Kuntaliitto toivoo hallituksen jäädyttävän tai peruvan uudet tehtävät – Karhunen: "Kaikki näkevät, että niihin ei ole varaa"

Kuntaliitto toivoo hallituksen jäädyttävän tai peruuttavan suunnittelemansa uudet tehtävät 2:15
Kuntaliitto toivoo hallituksen jäädyttävän tai peruvan suunnittelemansa uudet tehtävät.

Kuntaliitto vetoaa hallitukseen, jotta mittavat uudet hankkeet, kuten hoitajamitoitus, hoitotakuun kiristäminen sekä kotihoidon ja omaishoidon vahvistaminen, jäädytettäisiin tai peruttaisiin kokonaan. 

Kuntaliiton johdon mukaan asiat sinänsä ovat kannatettavia, mutta niihin ei ole varaa koronan suistamassa taloustilanteessa. 

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Markus Lohen (kesk.) mukaan ainakin hoitajamitoitukseen täytyy rahan löytyä.

– Pidän hyvin todennäköisenä, että kaikkeen sellaiseen, mitä on aiottu ja mikä on sinänsä hyvää ja tärkeää, meillä ei ehkä uudessa tilanteessa ole varaa, mutta tämä uudelleenarviointi on hallituksen tehtävä budjettiriihen yhteydessä.

"Realismia peliin"

Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen vetoaa realismiin. 

– Nämä ovat kaikki tosi hyviä asioita, mutta jos rahoitus on vaarassa, kyllä ne silloin pitää pistää ainakin jäihin tai sitten perua kokonaan, Karhunen toteaa. 

– Kyllähän kaikki näkee sen, että niihin ei ole varaa. Valtio on luvannut kompensoida ne sataprosenttisesti, mutta yleensä valtion sataprosenttisen kompensaation kanssa on käynyt vähän niin kuin naisen euron kanssa, että se on ollut aika paljon pienempi.

Lue myös:

    Uusimmat