Mainos

Kuntaliitto, PT ja yrittäjät lisäisivät palvelusetelien käyttöä

Kunnallisten palvelujen kehittäminen edellyttää laajaa yhteistyötä julkisen ja yksityisen sektorin kesken, viestittävät Kuntaliitto, Palvelutyönantajat ja Suomen yrittäjät hallitusohjelmaneuvottelijoille. Järjestöt kaipaavat mm. lainsäädäntöä, joka mahdollistaisi kunnallisten palvelusetelien käyttöönoton vaihtoehtona kunnallisille palveluille.

Palvelusetelit sopivat vanhusten kotipalveluiden lisäksi esimerkiksi lasten päivähoitoon, hammashoitoon, terveydenhuoltoon, kuluttajaneuvontaan, oikeusapuun ja opetustoimessa tukiopetukseen, järjestöt listasivat yhteisessä kannanotossaan.

Järjestöjen mukaan hyvinvointi- ja tukipalvelujen tuottaminen ja kehittäminen ei onnistu tulevaisuudessa ilman eri tahojen yhteistyötä ja monipuolisia palvelujen tuottamistapoja. Haasteita tuovat palvelutarpeen kasvu väestön ikääntymisen myötä, rahoituksen niukkuus ja asiakkaiden vaatimustason nousu.

Kuntia patistetaan linjaamaan se, miten ne aikovat palvelut tulevaisuudessa järjestää, sillä yritysten on tiedettävä, millaiset ovat markkinoiden kehitysnäkymät. Myös yritysten on lisättävä osaamistaan kyetäkseen myymään palveluita julkiselle sektorille.

Järjestöt ehdottivat myös selvitystä markkinahäiriöitä aiheuttavista tekijöistä kuten yleishyödyllisten yhteisöjen roolista markkinoilla ja julkisista tuista. Arvonlisäverotusta olisi uudistettava niin, että samoja tai toisiaan korvaavia palveluja verotetaan toimijasta riippumatta samalla tavalla. Myös tuoreessa työllisyystyöryhmän raportissa kehotetaan ulkoistamaan ja kilpailuttamaan julkista palvelutuotantoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.