Mainos

Kuntaliitto perää apua kuntatalouden ahdinkoon

Kuntaliitto vaatii valtiota maksamaan 185 miljoonan euron suuruisen niin sanotun pakkolainan kunnille jo ensi vuonna.

Kuntaliitto vaatii hallituksen kehysriihestä helpotusta kuntien talousahdinkoon. Kuntatalouden ongelmat eivät ratkea kuntien omin toimin, varsinkaan kun valtion kuntiin kohdistamat toimet ovat keskeinen syy vaikeuksiin, Kuntaliitto katsoo.

- Kuntien tehtävät ja tulot on saatava tasapainoon. Kunnille ei saa määrätä uusia tehtäviä, ellei valtio korvaa niiden aiheuttamia kustannuksia kunnille täysimääräisesti, Kuntaliitto sanoo kannanotossaan.

Liitto vaatii valtiota maksamaan 185 miljoonan euron suuruisen niin sanotun pakkolainan kunnille jo ensi vuonna. Hallituksen suunnitelmissa on maksaa tämä valtion ja kuntien välisen kustannusten jaon tarkistusvelka vasta vuonna 2008.

Lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksu-uudistus on toteutettava pikaisesti hallituksen viime vuonna päättämällä tavalla, mikä toisi kunnille 53 miljoonaa euroa. Maksuja on viimeksi korotettu vuonna 2002.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälän arvioi loppuvuodesta, että maksu-uudistus ei tarvittavien jatkoselvitysten takia ole valmis vietäväksi eteenpäin vielä tämän vuoden budjettivalmisteluissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.