Mainos

Kuntaliitto patistaa paikalliseen kumppanuuteen

Suomen kuntaliitto esittää erityistä toimenpideohjelmaa, jolla voitaisiin parantaa pienten yritysten toimintaedellytyksiä. Palvelujen ostamista yksityisiltä henkilöiltä voitaisiin liiton mielestä helpottaa niin, että palveluja tarjoava henkilö tekisi elinkeinoilmoituksen ja saisi sen perusteella itselleen "verokortin".

Ehdotus sisältyy kuntaliiton työllisyysraporttiin, jossa esitellään liiton ehdotukset työllisyyden parantamiseksi. Malli on myös kuntaliiton vastaus ajankohtaiseen keskusteluun, jossa pohditaan kotitalouksien työllistämismahdollisuuksia.

Liitto esittää pienyrityksille myös uutta, entistä yksinkertaisempaa luottojen vakuusjärjestelmää. Ideana on, että yrittäjä voisi ottaa vakuutusyhtiöltä vakuutuksen luottonsa vakuudeksi. Järjestelmässä olisivat mukana paitsi vakuutusyhtiöt myös valtion rahoitus kuten Kera.

Kuntaliitto patistaa raportissaan kuntia paikalliseen aloitteellisuuteen ja kumppanuuteen työllisyyden hoidossa. Liiton mielestä kuntien pitäisi tiivistää yhteyksiä paikalliseen yrityselämään, edistää yritysten ja ammattioppilaitosten yhteistyötä sekä rakentaa siltoja esimerkiksi työttömien yhdistyksiin.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.