Mainos

Kuntaliitto: Luvassa olevat palkankorotukset kunnille raskas kantaa

Luvassa olevat hoitajien palkankorotukset ovat Kuntaliiton mukaan kunnille raskas kantaa. Turun Sanomien mukaan Tehyn hoitajille on luvassa noin 20 prosentin palkankorotukset seuraavan neljän vuoden aikana. Hallituksen osuudesta sopimuksen synnyssä ei ole edelleenkään tietoa.

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen toteaa MTV:n uutisille, että hoitajille luvassa oleva palkankorotus on merkittävästi muita kuntatyöntekijöitä suurempi.

- Sen sanon suoraan, että kyseessä on kompromissi, jossa on puolin ja toisin jouduttu tulemaan vastaan. Illansuussa sitten voidaan tarkemmin kommentoida, kun tiedämme mitkä ovat Tehyn päätöksentekoelinten ja kunnallisen työmarkkinalaitoksen valtuuskunnan ratkasut. Mutta totta kai ratkaisu on kunnille raskas kantaa, Kietäväinen sanoo.

Vahvistamattomien tietojen mukaan tehyläiset ovat saamassa noin 20 prosentin palkankorotukset neljän vuoden sopimusaikana. Tehy tavoitteli 24 prosenttia, tosin lyhyemmällä sopimuskaudella.

Korotusprosenteista kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat

Tehyn työtaistelun peruuntuminen ja hoitajien joukkoirtisanoutumisten kohtalo ratkeaa tänään. Tehyn liittovaltuuston on määrä päättää tänään klo 10 alkaneessa kokouksessa, hyväksyykö se sovittelulautakunnan eilen tekemän sovintoesityksen.

Tehy järjestää tiedotustilaisuuden klo 16.

Tehy-kiista eduskuntavaaleista tähän päivään

Eilinen sovittelukautakunnan esitys oli yksimielinen, joten sen hyväksymistä pidetään todennäköisenä. Jos Tehy sen hyväksyy, Kunnallisen työmarkkinalaitoksenkin uskotaan siunaavan ratkaisu iltapäivällä.

Kiistan osapuolet jättävät vastauksensa valtakunnansovittelija Juhani Saloniukselle klo 18.

Hallituksen osuudesta ratkaisun synnyssä ei ole kerrottu. Pääministeri Matti Vanhanen vetosi vielä eilen osapuoliin sovun saamiseksi. Hallitusryhmien ryhmäpuheenjohtajat kokoontuivat eilen aamulla Kesärannassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.