Mainos

Kuntaliitto: Kunnat voivat lisätä vastuutaan työttömistä

Kunnat ovat valmiita lisäämään vastuutaan pitkäaikaistyöttömistä sillä ehdolla, ettei valtio siirrä työmarkkinatuen rahoitusvastuuta kuntien hartioille. Suomen kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväisen mukaan kunnat ovat valmiita myös oman rahallisen vastuunsa kasvattamiseen.

-Kunnissa on valmiutta siihen, että ryhdytään hakemaan parempia ratkaisuja itse ongelmaan, pitkäaikaistyöttömien työmarkkinakelpoisuuden parantamiseen, vakuuttaa Kietäväinen torstain Helsingin Sanomissa. Kietäväinen ehdottaa ratkaisuksi kuntien, valtion, yritysten ja ns. kolmannen sektorin yhteistyötä. Mallia on kokeiltu Suomessa ja se on jo käytössä Tanskassa ja Hollannissa.

-Ensi toimena voisi suuriin kaupunkeihin perustaa suuralueittain toimintapisteitä, joihin yhdistettäisiin kaikki ne palvelut, joilla pitkäaikaistyöttömien asemaa pyritään parantamaan, terveyspalveluista lähtien, ehdottaa Kietäväinen. Kietäväisen mukaan kunnat ovat valmiita maksamaan oman osuutensa, kunhan valtio tulee mukaan omalla osuudellaan.

Kunnat osallistuvat vuosittain yli 1,5 miljardilla markalla työvoimapolitiikan toteutukseen. Työmarkkinatuen rahoitusvastuun siirrolla halutaan aktivoida kuntia etsimään töitä pitkäaikaistyöttömille. Työministeriön mukaan uudistus ei muuttaisi kuntien kustannuksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.