Mainos

Kuntaliitto ja KD supistaisivat päivähoito-oikeutta

Kuntaliitto ja kristillisdemokraatit ovat valmiita leikkaamaan subjektiivista päivähoito-oikeutta.

Kuntaliiton ja kristillisdemokraattien mielestä oikeutta voitaisiin rajata kokopäiväisestä hoidosta puolipäiväiseen hoitoon niillä perheillä, joista toinen on kotona.

- Lakia pitäisi siltä osin muuttaa, eli ne vanhemmat, jotka ovat kotona esimerkiksi hoitovapaalla tai tämän tyyppisistä syistä, niin heidän lapsilla olisi oikeus osapäiväiseen hoitoon tai kerhotoimintaan, sanoo Anna-Maija Haliseva-Lahtinen Kuntaliitosta.

- Me olemme ryhmässä hyvin perusteellisesti tätä pohtineet ja tulleet siihen tulokseen, että puolipäivähoito olisi tässä tilanteessa riittävä, kertoo kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Bjarne Kallis.

Kotona olevien vanhempien oikeus kokopäiväiseen päivähoitoon on noussut tänä syksynä puheenaiheeksi monissa kunnissa. Useissa kunnissa onkin ryhdytty tarjoamaan lapsille kokopäivähoidon tilalle kevyempiä kerho- tai leikkikenttäpalveluja.

Jo kymmenen prosenttia päivähoidossa olevista lapsista tulee kodeista, joissa ainakin toinen vanhemmista on kotona.

Esimerkiksi Vaasassa päivähoidossa on noin 120 lasta, joiden vanhemmista toinen tai molemmat ovat kotona. Nyt vanhempia yritetään saada puhumalla valitsemaan lyhyempi hoitopäivä tai kevyempi kerhovaihtoehto.

- Ongelmana pitäisin sitä, että vanhemmilla on halu pitää näitä ihan pieniä lapsia päivähoidossa. Tuntuu siltä, että vanhemmilla on se tunne, että lapset ikään kuin menettäisivät jotain, jos eivät he eivät ole päiväkodissa.

Päivähoitolakia uudistetaan paraikaa, ensimmäiset muutokset astuvat voimaan vuonna 2011.

Katso Outi Airolan raportti Vaasasta (Seitsemän uutiset 13.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.