Mainos

Kuntaliitto huolissaan palveluiden säilymisestä

Kuntaliiton puheenjohtajan mielestä nykyistä järjestelmää on kehitettävä niin, että kaikissa kunnissa voidaan turvata peruspalvelut. Myös kuntien itsensä tulisi edelleen tehostaa toimintaansa.

Kuntaliitto haluaa muutoksia nykyjärjestelmään, jotta peruspalvelut voidaan turvata kaikissa kunnissa.

Kuntaliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Pekka Nousiainen vaatii kunnallisten peruspalveluiden saatavuuden ja laadun turvaamista koko maassa kohtuullisella vero- ja maksurasitteella.

-Kuntakokoon tai maantieteelliseen sijaintiin liittyvää eriarvoistumista ei voi hyväksyä. Peruspalveluohjelmaa on kehitettävä niin, että kuntien tehtävistä ja velvoitteista aiheutuvat menot ja tulot arvioidaan jatkossa kuntaryhmittäin ja etsitään keinot tilanteen tasapainottamiseksi, sanoi Nousiainen Pienkuntapäivillä Enonkoskella Etelä-Savossa.

Valtion ja kuntien kustannustenjaon tarkistukset on Nousiaisen mukaan jatkossakin tehtävä lain perusteella.

-Tarvitsemme järjestelmän, joka ottaa nykyistä paremmin ja nopeammin huomioon kuntien tehtävissä tapahtuneet muutokset. Samassa yhteydessä on varmistettava, että indeksitarkistukset tehdään jatkossa täysimääräisesti.

Kunnilta Nousiainen odottaa vastuuta palvelutuotannon tehostamisesta ja talouden tervehdyttämisestä.

-Tavoitteena tulisi olla kunnallisten palvelujen uudelleenorganisointi naapurikuntien kesken. Valitettavan monissa pienkunnissa kuntapalvelujen turvaamiseen tähtäävä palvelustrategia edelleen puuttuu, sanoi Nousiainen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.