Mainos

Kuntaliitto houkuttelee kansalaisia uurnille

Kuntaliitto käynnistää kampanjan kunnallisvaalien aktivoimiseksi. Tavoitteena on saada ensi lokakuussa pidettäviin kunnallisvaaleihin lisää ehdokkaita ja äänestäjiä. Viime kunnallisvaalien äänestysaktiivisuus jäi alhaiseksi.

Kampanjalla pyritään tekemään kunta nykyistä tutummaksi ja herättämään pysyvää mielenkiintoa yhteisiin asioihin ja palveluihin. Jokaisessa kunnassa tavoitellaan äänestysaktiivisuuden nousua, avointa ja keskustelevaa ilmapiiriä sekä nykyistä laajempaa osallistumista kunnan kehittämiseen.

Vaikuttaminen vaalien ja niissä valittujen valtuutettujen kautta on kuntalain mukaista edustuksellista demokratiaa.
-Vaalien välillä ihmetellään sitä, kun kuntalaiset yleisönosastoissa kehottavat asioiden valtuustokäsittelyn yhteydessä ottamaan huomioon kuntalaisten mielipiteen. Eivätkö valtuutetut edustakaan kuntalaisia? Jos eivät, niin jotakin on vialla, Kuntaliitto muistuttaa.

Nukkuvia yritetään herättää

Kunnallisveroista, kuntalaisten peruspalveluista, elinkeinoelämän tukemisesta ja monista muista kysymyksistä on syytä virittää avoin keskustelu kunnallisvaalien alla. On turhaa moittia valittuja päätöksentekijöitä, jos ratkaisevalla hetkellä kunnallisvaaleissa on ääni annettu nukkuvien puolueelle.

Osallisuushanke käynnistettiin edellisten kunnallisvaalien äänestysprosentin alhaisuuden herättämänä. Kunnissa mielenkiinto päästä mukaan tähän projektityöhön on ollut kiitettävää. Osallisuusprojekteja on toteutettu useita kymmeniä yli 50 kunnassa. Kampanja toteutetaan yhteistyössä puolueiden, sisäministeriön ja nuorisojärjestöjen kanssa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.