Mainos

Kuntaliitto haluaa muuttaa päivähoitolakia

Kuntaliitto haluaa muuttaa lasten päivähoitolakia. Kuntaliiton tarkoituksena on rajoittaa vanhempien oikeutta pitää lapsiaan kokopäivähoidossa.

Oikeus lasten kokopäivähoitoon annettaisiin vain työssäkäyville, opiskeleville tai muista erityisistä syistä lasten kokopäivähoitoa tarvitseville vanhemmille. Kotiäideille ja -isille kuntaliitto tarjoaisi osapäivähoitoa.

Kaikilla alle kouluikäisillä lapsilla on ollut vuodesta 1996 lähtien lain suoma oikeus päivähoitoon. Kuntaliiton esitys säästäisi vuodessa päivähoitokustannuksia 100 miljoonaa markkaa. Summalla voitaisiin Kuntaliiton mukaan osaltaan rahoittaa esiopetuksen toteuttamista.

Lastentarhaopettajat torjuvat päivähoidon rajoittamisen

Lastentarhaopettajaliiton mielestä kaikilla lapsilla pitää edelleen olla oikeus päivähoitopaikkaan. Liiton puheenjohtaja Soile Oleander torjuu Kuntaliiton esittämän ehdotuksen, että paikat pitäisi varata opiskelevien tai työssäkäyvien vanhempien lapsille.
-Lapsiperheet ovat itse asiantuntijoita päättäessään, käyttävätkö he ja kuinka paljon he käyttävät tätä lasten oikeutta.

Hän ei myöskään hyväksy Kuntaliiton ajatusta, että säästöillä voitaisiin rahoittaa kuusivuotiaiden esiopetusta.
-Esiopetukseen on löydyttävä rahoitus muualta kuin työttömien lasten varhaiskasvatusoikeuden karsimisesta, Oleander sanoo.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.