Mainos

Kuntaliitto: amk-jatkotutkinnot eivät rinnastu maisterintutkintoihin

Kuntaliitto vaatii opetusministeriöltä malttia ammattikorkeakoulujen jatkotutkintojen suunnitteluun. Liitto edellyttää, että jatkotutkinnot perustuvat työelämän todellisiin tarpeisiin eivätkä kilpaile yliopistotutkintojen kanssa

.

Luento-opetusta

Ministeriö on kaavaillut, että tulevat jatkotutkinnot rinnastettaisiin ylempiin korkeakoulututkintoihin. Ammattikorkeassa suoritettu perustutkinto on jo nykyään alempi korkeakoulututkinto.
-Akateeminen maisterintutkinto ja työelämäpainotteinen ammattikorkeakoulututkinto ja jatkotutkinto tuottavat erilaiset valmiudet, tähdentää puolestaan Kuntaliitto keskiviikkoisessa tiedotteessaan.

Liiton mielestä on myös varottava, ettei kaikkien opiskelijoiden työpaikan löytääkseen ole jatkettava amk-opintojaan jatkotutkintoon asti. Lisäksi jatkotutkinnoille olisi turvattava erillinen rahoitus, jottei uudistus heikennä perustutkinto-opiskelun edellytyksiä.

Opiskelijat kannattavat muodollista rinnastamista

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden keskusjärjestö Samok sen sijaan kannattaa jatkotutkintojen muodollista rinnastamista maisterintutkintoihin. Amk- ja yliopistotutkintojen sisällön erilaisuutta sen sijaan pitää vaalia, painottaa Samok omassa tiedotteessaan.

Järjestön mielestä kaikkein parasta olisi kuitenkin täsmentää virkojen ja tehtävien kelpoisuusehtoja niin, että ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon sijasta hakijoilta edellytettäisiin selväsanaisesti maisterintutkintoa, amk-tutkintoa ja amk-jatkotutkintoa kulloistenkin tarpeiden mukaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.