Mainos

Kuntaliitos kasvatti keskustan ryhmää

Joensuun seudun kuntaliitos toi keskustalle kolme lisäpaikkaa uuteen kaupunginvaltuustoon. Keskustalla on nyt 12 paikkaa. Myös kokoomus sai valtuustoon 12 paikkaa voittamalla yhden lisäpaikan. Kilpailu valtuuston toiseksi suurimman ryhmän tittelistä kääntyi viime hetkillä kokoomuksen voitoksi, kun se sai runsaat 200 ääntä keskustaa enemmän. Äänimäärällä mitaten kokoomus kasvatti kannatustaan vajaalla neljällä prosenttiyksiköllä.

Joensuun valtuuston suurimpana ryhmänä säilyi odotetusti SDP, joka sai nyt 18 paikkaa. Demarit menettivät kuitenkin kaksi paikkaa. Myös vihreät menettivät kaksi valtuustopaikkaa, nyt saalis oli kolme paikkaa. Kristillisdemokraatit menettivät yhden paikan. Vasemmistoliitto sai kolme paikkaa ja voitti yhden lisäpaikan. Joensuun ääniharava oli viime eduskuntavaaleissa kansanedustajan paikan menettänyt keskustan Anu Vehviläinen, joka sai lähes 1100 ääntä. Myös kokoomuksen entinen kansanedustaja Pekka Ravi pärjäsi hyvin 700 äänellä. Kokoomuksen listalla kakkoseksi ponnahti ensikertalaisena halpakauppias Jussi Vihonen yli 500 äänellä.

Demareiden ykkösnimi oli entinen kansanedustaja Erkki Kanerva runsaalla 700 äänellä. Kuntaliitos kasvatti hieman äänestysintoa Joensuussa. Nyt äänestysprosentti oli 51,5, kun se neljä vuotta sitten oli vain 47,6 prosenttia.

Uuteen yhdistyvään Joensuun kaupunginvaltuuston pääsi alustavien tietojen mukaan puolenkymmentä valtuutettua Joensuuhun yhdistyvistä Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran kunnista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.