Mainos

Kuntaliiton yrityskummiprojektilla työpaikkoja

Suomen Kuntaliiton yrityskummiprojektilla on pystytty luomaan tai turvaamaan tähän mennessä yli 400 työpaikkaa. Hankkeessa mukana oleville kunnille ja yrityskummeille tehdyn kyselyn perusteella kahdessa kolmasosassa projektikunnista on aloitettu yritysten kehittämishankkeita, joissa kummi on ollut mukana. Tyypillisessä kummihankkeessa autetaan yrityksiä markkinoinnissa.

Kaikille Suomen kunnille on lähetetty kutsu projektin jatkohankkeeseen vuosiksi 1999-2000. Projektiin on tähän mennessä ilmoittautunut 110 kuntaa, kertoi projektipäällikkö Hannu Ala-Sippola.

Uusi tulokas on mm. Oulu. Uusina ovat mukana myös Jyväskylä, Kotka, Porvoo, Rauma, Raisio, Savonlinna, Uusikaupunki, Varkaus ja Forssa. Jatkohankkeen keskeinen tavoite on hyödyntää yrityskummien osaamista ja kansainvälisiä yhteyksiä valmennettaessa pieniä yrityksiä toimimaan kansainvälisillä markkinoilla. Hankkeessa oli vuoden vaihteessa 280 yrityskummia. Kummit ovat entisiä tai nykyisiä yritysjohtajia tai muita elinkeinoelämän vaikuttajia.

Hyviä tuloksia eri puolilta Suomea

Hankkeessa on saatu hyviä tuloksia esimerkiksi Asikkalassa, jossa yritykset ovat jo pitkään hyödyntäneet tehokkaasti yrityskummejaan. Kummitoiminnassa on ollut mukana parikymmentä paikkakunnan yritystä.

Joroisissa on kunnan, yrittäjien ja kummien yhteistyöhankkeissa investoitu koneisiin, tiloihin ja laitteisiin yli 20 miljoonaa markkaa ja luotu useita kymmeniä uusia työpaikkoja reilun kahden vuoden aikana.

Keuruulla kummit ovat auttaneet japanilaisomisteisen liimapuutehtaan perustamisessa. Tehdas alkaa valmistaa palkkeja japanilaisille rakennusyhtiöille. Kummit ovat olleet mukana rahoitusneuvotteluissa ja laatimassa japanilaisten vaatimia sopimuksia. Parhaillaan kummit selvittävät, saadaanko yhtiöön myös suomalaisomistusta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.