Mainos

Kuntaliiton Tastula: Kaikkia lastenhoitomuotoja kehitettävä

Kuntaliiton sosiaali- ja terveystoimen päällikkö Tuula Tastula vaatii lasten eri hoitomuotojen tasapuolista kehittämistä. Suunnitelmat esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen laajentamisesta yhä nuorempiin ikäryhmiin voivat hänen mukaansa merkitä päiväkotityön korostumista kotihoidon ja perhepäivähoidon kustannuksella.

Tastula totesi Helsingissä järjestetyssä päivähoitoseminaarissa, että tällä haavaa yli 100 000 alle kouluikäistä lasta hoidetaan kotona ja noin 80 000 lasta perhepäivähoidossa. Hän muistutti myös, että suomalaisnaisten laajan työssäkäynnin takia yhteiskunnan tarjoama hoito on paljolti nimenomaan hoitoa ja huolenpitoa, ei pelkästään esiopetusta tai varhaiskasvatusta. Myös työelämän joustot ovat osin tulleet yhteiskunnan kustannettaviksi lasten epätyypillisinä hoitoaikoina, Tastula huomautti.

Lasten ongelmien hoitamiseksi tarvitaankin hänen mukaansa ennen muuta aikaa vanhemmuudelle. Eri toimijoiden on myös yhdessä sitouduttava lapsipolitiikan päämääriin. Esimerkiksi koululaisten iltapäivätoiminnan järjestäminen on hänen mielestään hyvä esimerkki siitä, ettei kaikki hyvinvointityö vaadi aina järjestäjäkseen kuntaa. Tastula korostikin, että pelkästään kunnan palveluja tai rahanjakoa lisäämällä ei voida ratkoa kaikkia lapsiperheiden ongelmia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.