Mainos

Kunta ihmeissään Sukarin huvipuistoideasta

Liikemies Toivo Sukari ei ole ollut yhteydessä Lempäälän kuntaan uusimmasta ideastaan rakentaa Ideaparkiin maanalainen huvipuisto.

Sukari kertoi eilisessä Aamulehdessä sekä tämänpäiväisessä Ilta-Sanomissa, että hän on hylännyt Ideaparkin alle louhittuun tilaan suunnitellut uimahalli- ja hiihtoputkihankkeet. Tilalle hän aikoo rakentaa huvipuiston. Puiston on tarkoitus valmistua kolmessa vuodessa.

Lempäälän kunnan rakennusvalvonta sai tiedon asiasta lehdistä.

- Tämä on varmasti hyvin uusi idea. Itselläni on yhä uimahallin luonnokset. Lupaa huvipuistolle ei ole haettu, kertoo johtava rakennustarkastaja Ulla-Kirsikka Vainio.

- Uimahallin ja hiihtoputken rakennusluvat ovat vireillä. Huvipuistosta ei ole tullut hakemusta, vahvistaa myös rakennustarkastaja Jari Järvenpää.

Rakennuslupa monen mutkan takana

Järvenpää toteaa, että usein yrittäjät haluavat varmistaa rahoituksen ennen rakennusluvan hakemista.

- Ensin kuitenkin pitää varmistaa, että kaava sallii huvipuiston rakentamisen. Sitten alkaa vasta suunnittelu, jonka jälkeen rakennuslupaa voi hakea. Luvan myöntämiseen menee ainakin muutamia kuukausia.

Sukari on hahmotellut lehdissä, että puistossa kävisi vuosittain 3-5 miljoonaa ihmistä.

Vainion mukaan maan alle rakennettava huvipuisto vaatii kuitenkin laajoja selvityksiä, sillä jo pelkästään turvallisuuskysymykset ovat vaativia.

Ideaparkin väestönsuoja kiinnostaa kuntaa

Kuntaa kiinnostaa Ideaparkin alle louhitun luolan käytössä etenkin sinne suunniteltu väestönsuoja. Järvenpään mukaan maan alle on olemassa suunnitelma väestönsuojaksi, mutta se voidaan toteuttaa myös maanpäällisenä väestönsuojana.

- Väestösuoja kytkeytyy merkittävästi Ideaparkiin. Sen rakentamiselle on menossa parhaillaan viiden vuoden jatkoaika, joka päättyy ensi vuoden marraskuussa. Silloin sen rakentaminen pitäisi ratkaista, Vainio sanoo.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.