Mainos

Kunta-alan liitot hyväksyivät tupon neuvottelutuloksen

Tuloneuvotteluiden kuntasektoria koskeva neuvottelutulos on hyväksytty kaikissa kunta-alan ammattilitoissa STTK:laista terveydenhoitoalan Tehyä lukuunottamatta. Ratkaisun hyväksyivät sekä SAK:lainen KTV, Akavan julkista sektoria edustava Akava-JS, että STTK:laiset Kunnallisvirkamiesliitto ja Kuntien tekniset. Myös STTK:laisen Lähi- ja perushoitajaliitto Superin hallitus hyväksyi tuloksen kiivaan keskustelun jälkeen.

Superin neuvottelijat eivät eilen allekirjoittaneet neuvottelutulosta. Terveydenhoitoalaa edustava 125 000 -jäseninen STTK:lainen Tehy päätti tänään kokouksessaan viedä neuvottelutuloksen jäsenäänestykseen. Tehyläisten on määrä ottaa kantaa tulosopimuksen hyväksymiseen 10.-11. joulukuuta. Myös akavalainen Lääkäriliitto vie päätöksen valtuuskuntansa käsiteltäväksi perjantaina 13. joulukuuta. Liiton hallitus hyväksyi eilen neuvottelutuloksen, mutta jätti lopulisen päätöksen valtuuskunnan tehtäväksi.

SAK:lainen Kunta-alan ammattiliitto on hyväksyi esityksen edustajistossaan äänin 65-18. Suomen suurimman ammattiliiton päätös koskee kunnan yleistä virka- ja työehtosopimusta, teknistä henkilöstöä sekä tuntipalkkaisia. Myös akavalainen Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n valtuusto hyväksyi opettajien sopimuksen.

Neuvottelutuloksen hyväksyneitä liittoja edustavat neuvottelujärjestöt allekirjoittavat tulosopimuksen iltapäivällä. Kuntasektorin sopimuksiin on ilman Tehyä tulossa yli 300 000 palkansaajaa. Neuvottelutulokset koskevat kaikkia kunnan sopimusaloja: kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta, opetusalaa, teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimusta, tuntipalkkaisten työehtosopimusta ja lääkärien virkaehtosopimusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.