Mainos

Kunta-alalla puserretaan ratkaisua viikonloppuna

Kunta-alan työmarkkinaneuvotteluissa yritetään löytää ratkaisua tänä viikonloppuna. Kunta-alan yli 400 000 työntekijän palkkasopimuksen raamit alkavat hahmottua, mutta tärkein asia on vielä auki.

- Isot kysymykset, eli kuinka paljon rahaa on jaossa ja mille ryhmille sitä jaetaan, ovat vielä auki. Pienet mahdollisuudet ovat vielä, että ratkaisu syntyy viikonvaihteessa, mutta ei ole mikään katastrofi jos se siitä viivästyy, Opettajien ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi sanoo MTV:n uutisille.

Työmarkkinaneuvottelujen alla on kahden tai kolmen vuoden sopimus, jossa palkoista sovittaisiin vain kuluvan vuoden osalta. Vaikeaksi neuvottelut tekee Tehyn voimassaoleva sopimus, joka nostaa käytännössä myös samaa työtä tekevien eri liittoihin kuuluvien työntekijöiden palkkoja.

- Kyllä se on huomattavasti vaikeuttanut tätä meidän tilannettamme, kun on sopimus eräällä järjestöllä pohjalla ja sitten yritetään sovittaa näitä kunta-alan kaikkia sopimuksia tähän, Kunnallisen työmarkkinalaitoksen työmarkkinajohtaja Markku Jalonen sanoo.

Osapuolten päättävät elimet kokoontuvat maanantaina arvioimaan, joudutaanko neuvotteluita jatkamaan vielä helmikuussa.

(MTV3)

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 29.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.