Mainos

Kunta-alalla eläkkeelle siirrytään aiempaa myöhemmin

Suurin osa kunta-alan työntekijöistä on tyytyväisiä työhönsä, mutta kova työtahti uuvuttaa. Joka kolmannella heistä on jonkinlaisia uupumisoireita ja monet haikailevat uusille urille tai osa-aikatyöhön. Eläkkeelle kunta-alalla siirrytään kuitenkin aiempaa myöhemmin ja yhä useampi jatkaa työssä eläkeiän jälkeenkin.

Myös uudet työkyvyttömyyseläkkeet ovat vähentyneet ja yhä useammalle se ei ole enää pysyvä ratkaisu, ilmenee Kuntien eläkevakuutuksen tutkimuksesta. Työmäärän kohtuullisuus ja työnantajan tuki edistävät työssä jatkamista merkittävästi.

Sairauspoissaolojen ja työkyvyttömyyseläkkeen taustalla on usein mielenterveydenhäiriöitä. Tutkimuksen mukaan niitä lisäävät muun muassa esimiehen käyttämä henkinen väkivalta sekä yksityiselämässä liiallinen huolenpitovastuu.

Kunnat ovat kolmen vuoden aikana selvästi alkaneet satsata työhyvinvointiin aiempaa enemmän. Tuki pitäisi osata kohdentaa myös sitä eniten tarvitseville. Esimerkiksi elintapojen parantamiseen osallistuivat kunnissa aktiivisimmin henkilöt, joiden elintavat olivat muutenkin terveelliset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.