Mainos

Kunnon korvaus voisi vähentää sademetsien raivausta

Trooppisten sademetsien raivaamisesta muuhun käyttöön vapautuu hiilidioksididia niin paljon, että se muodostaa arviolta 20-25 prosenttia maapallon vuotuisista hiilidioksidipäästöistä. Raivauksista luopumisesta olisi maksettava vuosittain korvauksia yhteensä 3-15 miljardia dollaria.

Kasvihuonekaasuja voitaisiin vähentää huomattavasti maksamalla maanomistajalle riittävä korvaus siitä, että hän luopuu trooppisen sademetsän raivauksesta, sanoo kansainvälisen ympäristö- ja kehitystutkimuslaitos IIED:n ohjelmajohtaja Maryanne Grieg-Gran.

Trooppisten sademetsien raivaamisesta muuhun käyttöön vapautuu hiilidioksididia niin paljon, että se muodostaa arviolta 20-25 prosenttia maapallon vuotuisista hiilidioksidipäästöistä.

Maanomistajat raivaavat metsää, koska viljelymaana se tuottaa paremmin kuin metsänä. Grieg-Gran on tutkinut sademetsän raivausta Boliviassa, Brasiliassa, Kamerunissa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Ghanassa, Indonesiassa, Malesiassa ja Papua-Uusi-Guineassa. Raivauksista luopumisesta olisi näissä maissa maksettava vuosittain korvauksia yhteensä 3-15 miljardia dollaria, hän arvioi.

Grieg-Gran puhui eilen Helsingissä Metsätieteen päivillä, joiden järjestäjä oli Suomen metsätieteellinen seura.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.