Mainos

Kunnissa pulaa eläinlääkäreistä

Suomen eläinlääkäriliiton mukaan eläinlääkäreitä tarvittaisiin nykyistä enemmän . Pahin pula eläinlääkäreistä on Itä- ja Pohjois-Suomessa.

-

Suomessa on eläinlääkäreitä enemmän kuin koskaan aikaisemmin, mutta useammallekin olisi tarvetta. Suomen eläinlääkäriliiton mukaan eläinlääkärinvirkoja tarvittaisiin kuntiin lisää ainakin 50-60 kappaletta. Virkoja on koko maassa yhteensä 390, mutta oikea määrä olisi liiton mukaan 440-450. Uusien virkojen tarve vaihtelee kuitenkin alueellisesti paljon.

Huutavin eläinlääkäripula on liiton mukaan Pohjois- ja Itä-Suomessa, missä tuotantoeläimiäkin on valtakunnallisesti suhteutettuna paljon. Pula näkyy virkojen täyttövaikeuksina sekä sijaisten saantivaikeuksina ajoittain jopa yksityisellä sektorilla.
- Itä- ja Pohjois-Suomessa ongelmana on se, että talousvaikeuksista kärsivät kunnat ovat lakkauttaneet virkoja viime vuosikymmeneltä alkaen, arvioi eläinlääkäriliiton puheenjohtaja Ari Matti Pyyhtiä.

Pyyhtiän mukaan kokonaistilanteen taustalla on monta tekijää. Kunnaneläinlääkäreiden määrä on vähentynyt, sillä alan työpaikkoja on viime vuosikymmenenä syntynyt muualle julkisella sektorilla sekä elintarviketeollisuudessa. Voimavaroja ovat vieneet myös yksityiset lähinnä lemmikkieläinten hoitoon keskittyvät klinikat. Eläinlääkäripulaan vaikuttaa myös alan naisistuminen sekä kunnaneläinlääkärien tehtäväkentän ja vastuun laajeneminen.

Liiton mielestä ratkaisu ongelmaan olisi eläinlääkäreiden koulutuspaikkojen lisääminen.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.