Mainos

Kunnissa kytee vaikea palkkakiista

Hallituksen vetoomus palkkamaltista on erityisen vaikea toteuttaa kunta-alan neuvotteluissa. Kuntatyönantajan mukaan uusiin palkankorotuksiin ei ole varaa.

- Katson, että valtiovallan täytyy kohdella kaikkia aloja ja kaikkia palkansaajia tasapuolisesti. Painostaminen mihinkään suuntaan ei ole hyvä, toteaa pääsihteeri Leila Kostiainen STTK:sta.

- Kuntatalous on erittäin voimakkaasti heikkenemässä jo tänä vuonna, ja meillä on vielä huonommat vuodet edessä 2010-2011. Tätä taustaa vasten uusiin palkankorotuksiin varaa ei juuri ole, sanoo Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Työntekijät ovat tulkinneet nämä puheet nollalinjaksi eli palkkojen jäädyttämiseksi nykytasolleen.

- Toki kunta-ala on palkankorotuksensa ansainnut aivan kuten muutkin alat. Siellä tehdään tärkeää ja tuottavaa työtä ja siitä pitää maksaa sen arvoinen palkka myöskin, Kostiainen painottaa.

Poliitikkojen lietsoma palkkakilpailu huipentui pari vuotta sitten sairaanhoitajien lakkouhkaan ja hoitajaliitto Tehyn saamiin palkankorotuksiin. Tämä jätti kovat paineet kunta-alalle, sillä opettajat ja muut työntekijät hakevat nyt omaa osuuttaan.

- Kunta-alan suurin haaste on, miten me kykenemme yhdistämään kunta-alan uduet sopimukset ja sitten tämän sovittelulautakunnan Tehy-pöytäkirjan, joka koskee korotuksia vuosille 2010-2011, sanoo Jalonen.

Etelärannan työnantajalinnake pitää tärkeänä, että kunta-ala ei nouse viime kierroksen tapaan palkkajohtajaksi.

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 14.4.2009)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.