Mainos

Kunnilta vaaditaan yksityisten hoitokotien tarkempaa valvontaa

Ministeri Maija Perho vaatii kunnilta tarkempaa valvontaa yksityisten hoitokotien toiminnasta.

Hoitokotien valvonta nousi esille, kun MTV3:n 45-minuuttia -ohjelma kertoi kuntoutuskodista, jonka työntekijä oli tuomittu useista huumausaine- ja ampuma-aserikoksista.

Nurmijärven Klaukkalassa asuu mielenterveyskuntoutujia useista Uudenmaan kunnista. Suurin hoitopalvelujen ostaja Espoo on ollut yksityiseen kuntoutuskotiin tyytyväinen.

Kuntoutuskodin viime vuoden henkilökuntaluettelossa on kuitenkin sairaanhoitaja, jota ei löydy terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä.

Lisäksi kuntoutuskodissa työskenteli mies, joka oli useasti tuomittu huumausaine- ja ampuma-aserikoksista. Hän toimi mielenterveyspotilaan omahoitajana ja jakoi esimerkiksi lääkkeitä. Tuomioistuinasiakirjoissa miehen ammatti oli ravivalmentaja, mutta hoidon ostajalle hänet esiteltiin mielenterveyshoitajana ja työsaliohjaajana.

Hoitokodin henkilökuntalistaan hyväksymisleiman löi myös Etelä-Suomen lääninhallitus. Silläkään ei ole oikeutta tutkia yrittäjän soveltuvuutta alalle.

- Tässä tapauksessa minusta kyllä kunta, joka sijoittaa omia asukkaita tällaiseen laitokseen, on velvollinen katsomaan, minkälainen se laatu on. Mutta lainsäädännössä meillä on ainoastaan lasten ja nuorten parissa työskentelevien osalta mahdollisuus tähän rikostaustan, mahdollisen rikostaustan selvittämiseen, sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho kertoo.

Yksityisiä sosiaalitoimipaikkoja on Suomessa lähes 3 000.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.