Mainos

Kunnilta kesätöitä 40 000 nuorelle

Kunnat tarjoavat tänä vuonna kesätöitä yli 40 000 nuorelle. Eniten nuoria työllistetään kunnan omissa töissä, mutta suurin osa kunnista tukee myös nuorten töihinottoa kunnassa toimivissa yrityksissä.

MTV:n kummikuntien kesätyöntekijät

MTV:n kummikunnat tarjoavat työtä nuorille asukaslukuun suhteutettuna lähes samoissa määrin. Kesätyöpaikkoja on tarjolla viime vuotinen määrä muualla paitsi Rautavaaralla, missä työpaikkojen määrä liki puolittui.

Kesätyöntekijän tyypillinen palkka on 3 - 5 euroon tunnissa. Suurin osa kesätyöllistyneistä on 17-19-vuotiaita peruskoulun käyneitä, lukiolaisia tai toisen asteen opiskelijoita. Suurimpia työllistäjiä ovat edelleen tekniset palvelut sekä sivistys- ja sosiaalipalvelut. Sosiaali- ja terveyspalveluiden kesätyöt sijoittuvat hoitotyöhön sekä tukipalveluihin.

Kevään aikana Kuntaliitto kumppaneineen on esitellyt nuorille kunta-alan työmahdollisuuksia "Elämä on matka" -kampanjalla. Taustalla on tulevaisuudessa kuntia uhkaava työvoimapula, sillä kymmenen vuoden kuluessa kolmannes kunta-alan työntekijöistä eli noin 140 000 on jäämässä eläkkeelle.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 11.6.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.