Mainos

Kunnilta julkista rahoitusta laajakaistainvestointeihin

Tavoitteena on laajakaistayhteyksien tarjoaminen myös syrjäseuduille sekä esimerkiksi pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

Sisäministeriön asettama työryhmä on valmistellut maakuntien liitoille ja kunnille ohjeet laajakaistainvestointien julkisesta rahoituksesta.

Valtioneuvosto hyväksyi tammikuussa kansallisen laajakaistastrategian. Sen mukaan yhteyksiä pitää olla saatavilla myös syrjäseuduilla, missä niitä ei synny kaupalliselta pohjalta.

Työryhmän ehdotuksen mukaan julkisen tuen tavoitteena tulee olla laajakaistayhteyksien tarjoaminen erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, kotitalouksille, kirjastoille ja kouluille. Tukea ei myönnetä pelkästään viranomaisten omien verkkojen rakentamiseen.

Julkisella tuella ei työryhmän mukaan kuitenkaan saa vääristää kilpailutilannetta eikä estää kilpailevien palveluntarjoajien tuloa markkinoille.

Työryhmä on määritellyt ehdotuksessaan tuen myöntämisen yleiset periaatteet. Tarkoitus on, että kukin hallinnonala antaa tarvittaessa yksityiskohtaisia ohjeita esimerkiksi tukitasosta, tuen määrästä ja hyväksyttävistä kustannuksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.