Mainos

Kunnat uskovat seutuyhteistyöhön

Suurin osa kunnista tekee yhteistyötä taloudellisissa hankinnoissaan. Kuntaliiton kyselystä selviää, että 80 prosenttia kunnista tekee yhteishankintoja.

Kuntataliiton tutkimus osoitti, että seutuyhteistyön tarve kunnissa on suuri

Kuntaliiton seutukunnille tekemästä kyselystä ilmenee, että kunnat korostavat strategioissaan yhä useammin pyrkimyksiään seutuyhteistyöhön.
Lähellä toisiaan sijaitsevien kuntien keskinäisen kilpailun sijaan pyritään yhteistyön avulla parantamaan koko seudun kilpailukykyä. Myös kuntien talousongelmat pakottavat hakemaan yhteistyötä.

Alueellisen kehittämisen ohella yhteistyö on lisääntymässä sosiaali- ja terveystoimessa, koulutoimessa, teknisessä toimessa sekä palo- ja pelastustoimessa. Kunnat ostavat yhdessä enimmäkseen elintarvikkeita, mutta myös polttoaineita, kirjasto- ja koulukirjoja sekä muuta paperitavaraa hankitaan usein samaan aikaan samasta paikasta.

Seutuyhteistyö on laajaa lisäksi energiahuollossa, vesi- ja viemärilaitostoiminnassa ja jätehuollossa. Suomen kunnissa yhteistyö on vilkkainta korkean teknologian yritystoiminnassa ja vähäisintä palveluelinkeinoissa.

Kyselyn perusteella yksittäisten kuntien järjestäminä palveluina säilynevät edelleen tietyt lähipalvelut, tukipalvelut ja kunnossapitotehtävät. Paikallisesti toteutetaan pitkälti kiinteistöjen sekä teiden ja katujen kunnossapito, vanhainkotihoito, palveluasuminen, kotisairaanhoito, kotipalvelut ja lasten päivähoito.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.