Mainos

Kunnat tarkastavat hiihtolatujen turvallisuutta

Tavoitteena on poistaa mahdolliset vaaratekijät laduilta. Samalla halutaan lisätä maastohiihtolatujen rakentajien ja ylläpitäjien tietämystä lain velvoitteista.

Kuntien terveystarkastajat tarkastavat tehostetusti maastohiihtolatujen turvallisuutta lähiviikkona. Huomiota kiinnitetään latujen kunnossapidon tasoon sekä hiihtäjille annettaviin tietoihin, opasteisiin ja varoituksiin.

Kuntien, lääninhallituksien ja Kuluttajaviraston yhteinen hanke alkaa ensi viikolla, ja se jatkuu helmikuun 17. päivään saakka. Tavoitteena on poistaa mahdolliset vaaratekijät laduilta. Samalla halutaan lisätä maastohiihtolatujen rakentajien ja ylläpitäjien tietämystä lain velvoitteista.

Hiihtolatujen kunnosta määrätään tuoteturvallisuuslainsäädännössä, joka koskee kaupallisia sekä kuntien, koulujen, hiihtoseurojen ja -keskusten ylläpitämiä latuja. Lain mukaan palvelun tarjoaja huolehtii latu-urien turvallisuudesta ja kunnossapidosta. Lisäksi hiihtäjiä varten tulee olla varoituksia ja opasteita, jotta he osaavat valita omalle kunnolleen sopivan ladun.

Kuluttajavirasto muistuttaa, että hiihtäjien kannattaa myös tarkkailla yllättäviä vaaratilanteita kuten ladulla olevia hiekkaa, neulasia ja jäisiä kohtia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.