Mainos

Kunnat panostavat työntekijöiden viihtyvyyteen

Monet Suomen kunnat haluavat taata työntekijöidensä hyvinvoinnin. Kunnat uskovat, että panostus maksaa myöhemmin itsensä takaisin.

Monissa kunnissa on alettu kiinnittää yhä suurempaa huomiota kunnan työntekijöiden hyvinvointiin ja viihtyvyyteen työssä. MTV:n kummikunnassa Oulunsalossa on parhaillaan menossa Voi hyvin Oulunsalossa -niminen projekti. Siinä käydään läpi kaikki työntekijät, toimet ja työympäristöt.

Oulunsalossa kunta pyrkii olemaan kiinnostunut työntekijöistään, sillä kasvavan kunnan työntekijätkin joutuvat entistä kovemmille. Niinpä nyt kaikki liki 500 työntekijää ja työyhteisöt käydään läpi ja sen pohjalta suunnitellaan hyvinvointia edistävät toimet. Ensimmäiset ovat jo alkaneet.

Oulunsalon kunnan hallintojohtaja Sirkka Ylitervo kertoo, että Terveydentekijät-nimisessä ryhmässä keskitytään terveisiin elämäntapoihin, painonhallintaan ja terveelliseen ravintoon ja liikuntaan sekä annetaan henkilöstölle tukea omatoimiseen itsestähuolehtimiseen.

Kunta satsaa projektiin pitkälti yli 100 000 euroa ja rahat uskotaan saatavan takaisin pelkästään vähenevien sairauspoissaolojen kautta.

Kodinhoitaja Seija Tervonen kertoo, että työstä on yhä kiireisempää, mutta toisaalta kunnassa on haettu keinoja, joilla kiinnitetään huomiota työntekijöiden jaksamiseen.

Voi hyvin Oulunsalossa -projekti päättyy ensi vuoden lopussa, mutta kunta lupaa tarpeen mukaan satsata hyvinvointiin sen jälkeenkin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.