Mainos

Kunnat leikkaavat liikuntatoimen rahoitusta

Useat kunnat aikovat vähentää liikuntatoimen rahoitustaan ensi vuonna. Myös urheiluseurojen avustuksia leikataan.

Monet kunnat aikovat leikata ensi vuonna voimakkaasti urheiluseuroille tarkoitettuja avustuksiaan. Liikuntatoimeen kohdistuvat supistukset nostavat lisäksi useiden liikuntapaikkojen pääsymaksuja.

Kunnat yrittävät pienentää menojaan myös siirtämällä liikuntapaikkojen hoitovastuuta entistä enemmän urheiluseuroille. Esimerkiksi Jyväskylässä paikallinen pesäpalloseura vastaa iltaisin ja viikonloppusin myös pesäpallokentän hoidosta ja valvonnasta. Jyväskylän liikuntajohtaja Pekka Sihvosen mukaan toiminnasta on saatu hyviä kokemuksia.

-Jyväskylän kaupunkihan pystyy selkeästi säästämään henkilöstömenoissa siirtämällä valvonta- ja vuorovastuiden hoitamista seuratasolle ja seura saa hyötyä käyttömaksuhelpotuksina, summaa Sihvonen.

Henkilöstömenojen supistukset ovat osa Jyväskylän liikuntatoimen säästöohjelmaa. Kaupungin pyrkimyksenä on leikata liikuntatoimen menoja pysyvästi 3,5 prosenttia. Liikuntatoimen investoinneista on jo karsittu viidennes. Lisäksi liikuntapaikkojen pääsymaksut nousevat seitsemän prosenttia ja seura-avustuksia leikataan.

Jyväskylän esimerkkiä aiotaan seurata myös monessa muussa kunnassa. Esimerkiksi Helsingissä seura-avustuksia leikataan noin yhdeksän prosenttia. Ainakin Helsingissä myös monet peruskorjaushankkeet siirtyvät vuosikymmenen lopulle.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 15.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.