Mainos

Kunnat lahjoittavat ilotulitusrahoja katastrofiapuun

Jo seitsemän kuntaa on vastannut Kuntaliiton vetoomukseen ja päättänyt luopua tänä vuonna ilotulituksen järjestämisestä uutena vuotena. Rahat lahjoitetaan sen sijaan Aasian tulvakatastorin uhrien avustustyöhön.

Ainakin seitsemän kaupunkia luopuu ilotulituksesta uuden vuoden juhlinnan yhteydessä. Lisäksi useat kunnat harkitsevat ilotulituksen jättämistä väliin.

Ilotulituksen peruuttamisesta olivat iltaan mennessä ilmoittaneet Jyväskylä, Kerava, Pori, Raisio, Riihimäki, Mikkeli, Oulu ja Turku. Päätöstä perustellaan kunnissa Kuntaliiton tekemällä vetoomuksella sekä Kaakkois- ja Etelä-Aasian tilanteen vakavuudella.

Kuntaliitto vetosi tänään jäseniinsä katastrofialueiden uhrien auttamiseksi. Se suositti, että kunnat ja kaupungit ohjaisivat rahat ilotulitusten sijaan tuhoalueiden kriisiapuun. Aiemmin päivällä samanlaisen vetoomuksen esitti eduskunnan varapuhemies Ilkka Kanerva. Suomen Unicef ja Suomen syvempi mielihyvä -liike puolestaan kertoivat toivovansa, että kaikki suomalaiset kantaisivat kortensa kekoon lahjoittamalla ilotulituksiin varattua rahaa keräyksiin.

- Aasian kriisi on herkistänyt suomalaiset, ja uskon, että moni miettii ihan spontaanistikin rahojen sijoittamista uhrien auttamiseen. Lahjoituksia tarvitaan. Niillä hankitaan katastrofialueille vettä ja suola-sokeriliuosta, joilla pyritään torjumaan nestehukkaa ja estämään kulkutautien leviämistä, Unicefin viestintäpäällikkö Kirsti Dalman selvitti.

(MTV3-STT)

Suomen Punaiselle Ristille on lahjoitettu jo miljoona euroa. Summasta lähes puolet on tullut yrityksiltä.

(Seitsemän uutiset 29.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.