Mainos

Kunnat korottavat veroja roimasti - paljon yli prosenttiyksikön korotuksia

Tuoreet ennakkotiedot kertovat, että yli 50 kuntaa on nostamassa veroprosenttiaan harvinaisen roimasti. Jo 55 kuntaa on tehnyt päätöksen vähintään yhden prosenttiyksikön korotuksesta.


- Korotukset ovat kyllä todella suuria tällä kertaa, toteaa veroasiantuntija Jukka Hakola Kuntaliitosta.
Kaksi kuntaa tekee jopa historiallisen veronkorotuksen: Lappeenranta ja Jalasjärvi nostavat veroprosenttiiaan 1,5 prosentilla.

Veroprosentit kunnat 2014

- Molemmilla on tosin erityisen syy taustalla. Jalasjärvi joutuu maksamaan takaisin oppisopimuskoulutuksen valtionosuuksia ja Lappeenrannan sosiaali- ja terveysalan yhteistyökuviot pidemmältä ajalta ovat menneet reippaasti miinukselle, kertoo Hakola.
Varsinainen uutinen on se, että monet niin sanotut tavalliset kunnat äityvät nyt suuriin korotuksiin. Raisio ja Seinäjoki eivät ole tunnettuja kriisikuntia, mutta molemmat korottavat verojaan peräti 1,25 prosenttiyksikön verran.
- Kunnilta on leikattu valtionosuuksia ja edessä on miljardisäästöt - ehkä kunnat varautuvat nyt myös tulevaan, arvioi Hakola.

Kaikkiaan 154 kuntaa on nostamassa veroprosenttia, niistä siis 55 kuntaa kiristää verotustaan vähintään yhdellä prosenttiyksiköllä.

Tässä vaiheessa vajaan kymmenen kunnan tiedot puuttuivat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.