Mainos

Kunnat kannustavat kimppakyyteihin

Kuntien kotisivuille on alkanut ilmestyä kimppakyytejä välittäviä palveluja. Esimerkiksi Länsi-Uudenmaan ja Etelä-Karjalan kunnat pyörittävät alueensa verkkosivulla palvelua, jonka kautta asukkaat voivat tarjota ja hakea autokyytejä tai matkaseuraa.

Ajatuksena on kannustaa asukkaita vähentämään yksityisautoilua etenkin työmatkoilla. Idea kimppakyytien välittämisestä on yleensä lähtöisin asukkailta, jotka haluavat vaikuttaa päästöihin, säästää rahaa tai matkustaa jonnekin, johon julkisilla liikennevälineillä on hankala päästä.

- Kunnat olivat saaneet palautetta, että julkinen liikenne palvelee huonosti alueen ihmisiä. Samoin tällä alueella olevassa ilmastonmuutos-hankkeessa oli saatu palautetta, että kimppakyytipalvelulle olisi tarvetta, kertoo palvelupäällikkö Minna Inkinen Tietomaakunta eKarjala Oy:stä, joka pyörittää Etelä-Karjalan ekarjala.fi-maakuntaportaalia.

Kunnille palvelusta ei juuri ole kuluja. Nummi-Pusulassa vastaavaa palvelua käynnistämässä ollut kehittämispäällikkö Kalle Larsson laskee, että investointi on vain muutamia satoja euroja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.