Kunnarin kommentti: Tappara hylkäsi omansa

Historiallisen seitsemännen finaalin aattohetkinä Tapparan leiristä kuuluu uskomattomia juttuja. Joukkueen maalivahtivalmentaja Petri Tuononen kiroaa viikonlopun Iltalehdessä oman maalivahtinsa Juha Metsolan.

"Maalivahti petti, se on kylmä fakta...toinen ja kolmas olivat helppoja...on ihan selvää, etteivät tavalliset laukaukset ilman maskia voi mennä... maalivahtipeli on niin saatanan tärkeää", Tuononen manasi IL:lle.

Ai jaa?

Muun muassa näitä lauseita jonglööri Tuononen käyttää omasta ykkösmaalivahdistaan kauden ylivoimaisesti kriittisimmällä hetkellä. Edessä on historiallinen seitsemäs finaali ja Tappara on menettänyt kaksi ottelupalloa. Joukkue on uppoamassa. Tällaisella hetkellä organisaation jokaisen solun pitäisi tukea pelaajiaan, ehkä kaikkein eniten juuri nuorta maalivahtiaan ja tärkeintä pelaajaansa Metsolaa.

Maalivahtivalmentajan kommentit ovat käsittämättömiä ja erittäin amatöörimäisiä. Mikäli Tappara-pomo Mikko Leinosella on vähänkään palleja, pitäisi hänen erottaa Tuononen duunistaan heti lauantain finaalin jälkeen. Riippumatta siitä voittaako Tappara kultaa vai ei.

Myös päävalmentaja Jukka Rautakorpi antoi perjantai-illan ottelun maaleista hieman oudon sävyisiä kommentteja.

SM-liigakausi saa siis upean päätöksen. Tapparalla on edessä kauden peli numero 80. Kärpät sitoo hokkarit jalkaan 77:nnen kerran tällä kaudella. Kanada-maljan uusi isäntä on täysin auki. Moni suitsuttaa Kärppien puolesta, ja näyttää siltä etttä Lauri Marjamäki on napannut koutsausosastolla niskalenkin Rautakorvesta ja kumppaneista. Toisaalta tamperelaiset näyttivät perjantaina Hakametsässä kuinka nopeasti peli käännetään.

Edelleen mestaruus ratkeaa maalivahtipeliin, tuomarityöskentelyyn sekä henkisen kantin kestävyyteen. Tapparan leirissä on henkistä kanttia heilutettu siis ihan sisäpuoleltakin.

Jotenkin tuntuu siltä, että se ryhmä joka löytää tietyn rentouden illan isoon peliin on vahvoilla. Kärpät näyttää rennommalta joukueelta. Päävalmentaja Marjamäki on hymyillyt ja jopa vitsaillut julkisuudessa finaalisarjan aikana. Rautakorpi on tuskin hymyillyt kertaakaan koko kauden aikana.

Paras voittakoon.

Lue myös:

    Uusimmat