Mainos

Kuninkuusravit on ravivuoden huipennus

Ravimaailman tämän vuoden päätapahtuma ja Suomenhevonen 100 vuotta -juhlavuoden huipentuma, Kouvolan Kuninkuusravit ravataan 4.-5.8. Kouvolan raviradalla.

Kuninkuusravit on vuoden suurin ravitapahtuma Suomessa. Ensimmäiset Kuninkuusravit pidettiin Lahdessa vuonna 1924, ja viime vuosikymmeninä siitä on tullut yksi maamme mittavimmista kesätapahtumista.

Ravivuoden päätapahtumaa seuraa nykyään reilut 50 000 katsojaa, ja tapahtuma on erottamaton osa suomalaista raviurheilun historiaa. Vuosittain jokainen ravikuningas ja -kuningatar jäävät itseoikeutetusti aikakirjoihin suurin kirjaimin.

Kuninkuusravit on ennen kaikkea kunnianosoitus omalle suomenhevosellemme, joka viettää satavuotisjuhlavuottaan. Suomenhevosista Vieteri, Vekseli ja Viesker ovat voittaneet oriiden kuninkuuskilpailun viisi kertaa ja Tomu, Ero-Lohko ja Patrik neljä kertaa.

Tamma Suhina kruunattiin kolme kertaa ravikuningattareksi (1955, 1957-58) ja kerran myös ravikuninkaaksi (1956). Tämän jälkeen sääntöjä muutettiin niin, ettei tammasta voinut tulla ravikuningasta. Valomerkki kruunattiin kuningattareksi neljä kertaa.

Kouvola isännöi Kuninkuusraveja

Tänä vuonna kuningas ja kuningatar seppelöidään Kouvolassa. Tammat ja oriit kilpailevat eri sarjoissa vuoden valtiaan tittelin saamiseksi. Viikonlopun aikana kuninkuusravihevoset kilpailevat yhteensä kolmessa eri lähdössä kolmella eri matkalla.

Lauantaina on ohjelmassa myös suomenhevosten montén SM-kilpailu ja sunnuntaina ajetaan ponisarjojen SM-lähdöt. Kouvolan Kuninkuusravien suojelijana on tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Ponilähdöt ovat hauskaa katseltavaa varsin lapsille ja nuorille. Tiedossa on myös poni- ja suomenhevosratsastusta lasten leikkialueen vieressä.

Suomenhevosen juhlavuoden huipentuma

Kuninkuusravien yhteydessä huipentuu myös suomenhevosen juhlavuosi. Suomenhevosen kantakirjan perustamisesta on tänä vuonna kulunut tasan sata vuotta.

Juhlavuotta on vietetty eri paikkakunnilla näyttävästi, ja juhlavuoden viesti on lähtenyt liikkeelle 3.5. sekä eduskuntatalolta että Iistä. Lauantain juhlakavalkadiin osallistuu noin 50 hevosta eri puolelta Suomea. Kouvolassa on luvassa ainutlaatuinen suomenhevosohjelma. Historiaa esitellään näyttävästi vuosikymmenittäin.

Sunnuntain ohjelma painottuu tulevaisuuteen ja nykypäivään. Ohjelmassa esitellään suomenhevosen nykyisiä käyttömuotoja, lähinnä ravurina ja ratsuna.

Suomenhevonen näkyy ja kuuluu Kouvolassa sekä katsomo- että tallialueella. Katsomoalueelle pystytetään Suomenhevonen 100 vuotta -juhlateltta, jossa on tietoa suomenhevosista, valokuvanäyttely sekä puuhaa perheen pienimmille.

Lauantaina paljastetaan taiteilija Herman Joutsenen suunnittelema juhlavuoden patsas ravikuningas Eri-Aaronista.

Kuva: Irina Keinänen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.