Kuninkaan paluulle miljarditulot

Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu on historian toinen elokuva, joka on kerännyt lipputuloja yli miljardi dollaria. Kuninkaan paluuta enemmän on tuottanut vain vuoden 1997 romanttinen elokuva Titanic, joka tuotti kaikkiaan 1,8 miljardia dollaria. Mutta Kuninkaan paluu rikkoi miljardin dollarin rajan nopeammin kuin Titanic. Se saavutti rajan alle kymmenessä viikossa, kun taas Titanicilta meni miljardiin dollariin pääsemisessä 11 viikkoa.

Peter Jacksonin ohjaaman fantasiaseikkailun viimeinen osa on yhä kymmenennellä sijalla Pohjois-Amerikan lipputulotilastoissa. Se tuotti vielä viime viikollakin 2,85 miljoonaa dollaria. Yhteensä kaikki kolme Sormusten herra -elokuvaa ovat tuottaneet lähes 2,8 miljardia dollaria. Tarinan ensimmäinen osa Sormuksen ritarit tuotti kaikkiaan 865 miljoonaa dollaria ja toinen osa Kaksi tornia 921 miljoonaa dollaria.

Kuten Titanic, myös Kuninkaan paluu on suurin Oscar-ehdokas. Kuninkaan paluu sai kaikkiaan 11 Oscar-ehdokkuutta, joiden joukossa on parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen ehdokkuudet. Titanic keräsi 11 Oscaria vuonna 1998 ja on näin Ben Hurin kanssa eniten Oscareita saanut elokuva.

Lue myös:

    Uusimmat