Mainos

Kuninkaallisten häiden ympärillä miljoonabisnes Ruotsissa

Ruotsin kruunuprinsessa Victoria ja Daniel Westling vihitään 80 päivän päästä Tukholman vanhan kaupungin Storkyrkanissa. Häistä ja niiden valmistelusta otetaan Ruotsissa irti kaikki mahdollinen, erityisen hyvin häistä hyötyvät sanoma- ja iltapäivälehdet, jotka julkaisevat hääliitteitä, erityisivuja ja blogeja.

Tukholman kaupunki arvioi, että 19. kesäkuuta järjestettäviä häitä tulee Tukholmaan seuraamaan ja juhlimaan jopa 2 miljoonaa ihmistä eri puolilta maailmaa. Tukholman hotellien majoituskapasiteetti tulee olemaan käytössä 100 prosenttisesti ja myös monet yksityishenkilöt vuokraavat kotejaan hääturisteille.

Tukholman kaupunki on päättänyt ottaa kaiken irti häähumusta; kaupunkia brändätään nyt mainoslauseella Love Stockholm 2010, joka on näyttävästi esillä eri puolilla kaupunkia.

Dagens Nyheterin mukaan häitä varten Storkyrkan siivotaan ja kunnostetaan 10 miljoonalla kruunulla eli miljoonalla eurolla. Tapahtuma tulee maksamaan kaupungille, mutta se myös tuottaa: jo pelkästään kaikesta myytävästä hää- ja kuninkaallisaiheisesta oheistavarasta on arvioitu tulevan 250 miljoonan euron tuotto.

"Victorian" ja "Danielin" häävalmisteluja seurataan jo

Iltapäivälehti Aftonbladet on häähumussa aloittanut jopa oman Säg Ja!- kampanjan, jossa seurataan jo Victorian ja Danielin häävalmisteluja. Kyseessä ei kuitenkaan ole kuninkaallinen hääpari vaan aivan tavallinen Trollhättanista kotoisin oleva pari, Victoria Olsson ja Daniel Andersson, joiden hääpäivä sattuu samalle päivälle kunikaallisten kanssa. Iltapäivälehti "paljastaa" kaiken "Victorian" ja "Danielin" häävalmisteluista pöytien paikkakorttien väreistä lähtien.

Julkisuus poikinut myös ylilyöntejä

Häiden ja kuninkaallisen perheen julkisuus ei ole jäänyt pelkästään positiiviseksi. Pelkästään kuninkaallisista raportoiva Svensk Damntidning julkaisi hiljattain vahingossa sekä Victorian että Danielin henkilökohtaisia henkilötietoja ja yhteystietoja nettisivullaan.

Aikaisemmin lehden kolumnisti kohautti ruotsalaisia väittämällä kunigatar Silvian sairastavan alzheimerin tautia. Myöhemmin väitöksiin viittaavat kirjoitukset poistettiin lehden internet-sivuilta.

- Toivomme todella, että nämä tapaukset eivät vaikuta mahdollisuuksiimme raportoida kuninkaallisista, sanoo lehden päätoimittaja Karin Lennmor Aftonbladetissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.