Mainos

Kuningatar Silvian 60-vuotisjuhlinta alkoi

Ruotsin kuningatar Silvian 60-vuotissyntymäpäiväjuhlallisuudet alkoivat tänään pääministeri Göran Perssonin ja valtiopäivien puhemiehen Björn von Sydowin tervehdyskäynnillä Tukholman kuninkaanlinnassa. Kuningatar Silvia täyttää 60 vuotta huomenna.

Illalla ohjelma jatkuu dementikkojen hoitoon keskittyneen Silvia-kodin hyväksi järjestetyllä Pähkinänsärkijä-baletin näytännöllä kuninkaallisessa oopperassa. Yöllä kuningatar seurueineen nauttii vielä illallisen oopperatalon Operakällaren-ravintolassa.

Kuningatar on Ruotsissa erittäin suosittu. ICA-Kuriren-lehden vuosittain julkaisemassa kyselytutkimuksessa Silvia on jo toista vuotta peräkkäin maansa ihailluin nainen.

Muutkin kuninkaalliset ovat menestyneet kyselyssä. Ruotsin ihailluimman miehen paikkaa pitää hallussaan 57-vuotias kuningas Kaarle XVI Kustaa, ja naisten listalla kruununprinsessa Victoria on kolmantena.

Vaikka kuninkaalliset ovat pidettyjä, kaikki eivät pidä heitä tarpeellisina. Kolmella seitsemästä valtiopäiväpuolueesta monarkian lakkauttaminen on virallisena tavoitteena. Kyselyjen mukaan enemmistö valtiopäiväedustajista pitäisi tasavaltaa monarkiaa parempana valtiomuotona. Kuningashuone ei kuitenkaan liene uhattuna, sillä tavallisen kansan keskuudessa sen suosio on vankka.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 22.12.2003)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja