Mainos

Kuningatar Elisabeth ylisti YK:ta yleiskokouksessa

Ison-Britannian kuningatar Elisabeth II on vedonnut maailmanrauhan puolesta YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa.

Eilen pitämässään puheessa kuningatar Elisabeth sanoi, että YK on muokannut tapaa, jolla maailmanlaajuisiin vaaroihin on reagoitu kansainvälisesti. Kuningatar toivoi, että YK jatkaa tätä johtamistyötään, vaikka uudet uhkakuvat – kuten ilmastonmuutos ja terrorismi – asettavatkin maailmanjärjestölle suuria haasteita.

Elisabeth ylisti myös YK:n tavoitteita ja arvoja, jotka tähtäävät muun muassa rauhaan, turvallisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen. 84-vuotias kuningatar on pitänyt puheen YK:n yleiskokouksessa vain kerran aikaisemmin, vuonna 1957. Tähän hän viittasi itsekin puheenvuorossaan.

- Kun ihmiset katsovat taaksepäin jälleen 53 vuoden kuluttua, he pitävät varmasti monia toimiamme vanhanaikaisina. Toivon kuitenkin tulevien sukupolvien huomioivan tuomiossaan, että meillä on ollut halu johtaa.

YK:ssa pitämänsä puheen jälkeen kuningatar Elisabeth kävi laskemassa seppeleen ”Ground Zerossa”, joka on World Trade Centerin tuhoalue. Seremonian jälkeen hän tapasi joitakin uhrien omaisia.

Kuningatar ja hänen puolisonsa prinssi Philip viipyivät New Yorkissa vain yhden päivän. Tätä ennen he olivat olleet yhdeksän päivää kestäneellä vierailulla Kanadassa.

84-vuotias kuningatar on vieraillut New Yorkissa viimeksi vuonna 1976. Tällä kertaa hänen vierailuaan värittivät ennätyshelteet, jotka ovat piinanneet Yhdysvaltojen itärannikkoa viime päivien ajan.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.