Mainos

Kuningatar Elisabet tyytyväinen Bushin toimintaan

Englannin kuningatar Elisabet kehuu Britannian ja Yhdysvaltain välisiä suhteita erinomaisiksi. Yhdysvaltain presidentin George Bushin vierailun kunniaksi järjestetyillä illallisilla kuningatar ilmaisi puheessaan ihailunsa maiden toteuttamaa terrorismin vastaista taistelua kohtaan.

Kuningatar Elisabet ja presidentti George Bush

Yhdysvaltain presidentin George Bushin Englannissa viettämän ensimmäisen päivän iltana kuningatar Elisabet tarjosi amerikkalaisvieraalleen juhlaillallisen Buckinghamin palatsissa, Lontoossa. Pöytäkeskusteluissa kuningatar kehui Britannian ja Yhdysvaltojen erinomaisen hyvää suhdetta ja sanoi, etteivät maat ole koskaan olleet näin lähellä toisiaan.

- Meidän maamme seisovat järkähtämättä terrorismin vastaisessa rintamassa. Termi "erityislaatuinen suhde" kuvaa ihailtavasti ystävyyttä Yhdysvaltain ja Britannian välillä. Kuten kaikki toisilleen tärkeät ystävät, me voimme puhua suoraan ja voimme olla joskus eri mieltä. Saatamme jopa riitaantua tietyistä asioista, mutta suhteemme on kuitenkin kaikilla tasoilla niin syvä, että erimielisyyksistä päästään pian yli ja annamme anteeksi toisillemme, kuningatar suitsutti.

Kuningatar Elisabet otti myös osaltaan kantaa terrorismin vastaiseen taisteluun. Hän vakuutti puheessaan, että Bushin johtajan taidot syyskuun 11. päivän traagisten terrori-iskujen jälkeen ovat saaneet ihailua kaikilta brittiläisiltä.

- Jaamme luottamuksen ja rohkeuden yrittäessämme tehdä maailmasta turvallisemman ja ennen kaikkea vapaamman.

Vastapuheessaan presidentti Bush sanoi, että Britannia ja Yhdysvallat totetuttavat missiota vapaudesta ja demokratiasta.

-Yhdysvaltain ja Britannian joukot ovat uhranneet elämänsä Afganistanissa ja Irakissa. Tämä oli välttämätöntä ja jaloa maailman rauhan turvaamisen kannalta. Olemme kulkeneet yhdessä vastoinkäymisten läpi ja vastanneet yhdessä suuriin haasteisiin, Bush tiivisti ajatuksensa.

Kuningatar Elisabetin emännöimillä illallisilla oli mukana toistakymmentä Britannian kuningashuoneen vanhempaa jäsentä. Mukana olivat myös Britannian pääministeri Tony Blair sekä useita diplomaatteja ja poliitikkoja. Amerikkalaisvieraina olivat presidentti Bushin lisäksi mm. ulkoministeri Colin Powell sekä turvallisuusneuvonantaja Condoleezza Rice.

(MTV3-AFP)

(Huomenta Suomi 20.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.