Kuningatar Elisabet jää pois Charlesin häistä

Buckinghamin palatsin tiedotteen mukaan kuningatar Elisabet on selvillä siitä, että prinssi Charles ja Camilla Parker Bowles haluavat pitää vihkitilaisuudessa matalaa profiilia.

Kuningatar Elisabet ei osallistu poikansa, prinssi Charlesin ja Camilla Parker Bowlesin vihkiseremoniaan. Asiasta kertoi Buckinghamin palatsi myöhään illalla. Kuningatar ei tule osallistumaan siviilivihkimiseen, koska hän on selvillä siitä, että prinssi ja rouva Parker Bowles haluavat pitää tilaisuudessa matalaa profiilia, palatsin tiedotteessa sanottiin.

Palatsin mukaan kuningatar aikoo kuitenkin ottaa osaa avioliiton siunaustilaisuuteen, jota johtaa Englannin kirkon pää, Canterburyn arkkipiispa Rowan Williams.

Kuningattaren tiedetään aiemmin paheksuneen poikansa seurustelua kertaalleen eronneen Parker Bowlesin kanssa. Tämä ei saa kuningattaren arvoa, kun Charlesista tulee kuningas, vaan hänestä tulee prinsessapuoliso.

Vuonna 1996 prinssi Charlesin ensimmäinen avioliitto prinsessa Dianan kanssa päättyi eroon. Liitosta syntyi kaksi poikaa prinssit William ja Harry. Walesin prinsessa Diana nimesi julkisuudessa Parker Bowlesin yhdeksi syyksi avioliittonsa kariutumiseen. Diana kuoli auto-onnettomuudessa Pariisissa vuonna 1997.

(MTV3-STT-AFP)

(Kymmenen uutiset 23.02.2005)

Lue myös:

    Uusimmat