Kuningas Kaarle Kustaa vitsailee hovin vauvabuumista: Haikara on ollut erittäin ahkera

Kuningas Kaarle Kustaalla oli tänä keväänä jo toista kertaa kunnia ilmoittaa lapsenlapsensa nimi ja titteli. 

Tänään tostaina Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa kertoi konseljissa, että hänen ensimmäisen pojanpoikansa saa kasteessa nimen prinssi Alexander Erik Hubertus Bertil.

– He voivat hyvin, sekä äiti että poika, kuten myös isä. Hänen nimensä tulee olemaan Alexander Erik Hubertus Bertil. Kutsumanim on Alexander, Kaarle Kustaa kertoi ylpeänä. 

– Toivon hänelle ja hänen perheelleen kaikkea hyvää tulevaisuuteen. 

Prinssi Alexander syntyi tiistai-iltana noin puoli kahdeksalta Suomen aikaa. Hän on prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian esikoinen. 

Kyseessä oli jo toinen kerta tänä keväänä, kun kuningas sai kyseisen kunniatehtävän. Tätä ennen viimeisin konselji järjestettiin maaliskuun kolmantena päivänä, päivä sen jälkeen, kun kruununprinsessa Victoria oli synnyttänyt toisen lapsensa, prinssi Oscarin

– On hauskaa, että haikara on ollut erittäin ahkera tämän kevään aikana Bernadotten perheessä, Kaarle Kustaa vitsaili konseljin alussa. 

Haikara on eittämättä ollut ahkera viime vuosien aikana, sillä Ruotsin hovissa temmeltää tällä hetkellä varsinainen taaperolauma.

Prinssi Alexander on kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian viides lapsenlapsi 4-vuotiaan Estellen, 3-vuotiaan Leonoren, kesäkuussa vuoden täyttävän Nicolaksen ja reilun kuukauden ikäisen Oscarin jälkeen. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja