Mainos

Kun puhuminen on vaikeaa, apuun tulee Facebook?

Asioista pitäisi puhua, mutta joskus puhuminen on todella hankalaa. Iranin ja Israelin hallitusten sekä maiden kansalaisten välillä puhuminen on tähän asti ollut lähes mahdotonta

Esimerkiksi israelilaisesta puhelimesta on mahdotonta soittaa iranilaiseen puhelinnumeroon. Puhelu ei yksinkertaisesti mene läpi. Yhtä vähäistä on ollut kommunikaatio näiden kahden maan hallitusten välillä – lukuun ottamatta julkisia sodalla uhkailuja.

Siksipä graafikko Ronny Edry aloitti Facebookissa kampanjan, jolla haluaa välittää maiden kansalaisille toisenlaista viestiä.

– Ideani oli yksinkertainen, yritin vain saada yhteyden toiselle puolella, Edry kertoo CNN:n haastattelussa.

– Koko ajan puhutaan sodasta, Iran tulee ja pommittaa meitä, ja me pommitamme heitä takaisin, ja me vain istumme ja odotamme. Halusin yksinkertaisesti sanoa, että tällainen sota on hullua.

Me <3 teitä

Vaimonsa avulla Edry suunnitteli julistekampanjan, jonka viesti kuului yksinkertaisesti: " Me *sydän* teitä" ja "Me emme ikinä pommita teitä".

Edry toivoi, että ihmiset lisäisivät hänen suunnittelemiinsa pohjiin omia kuviaan ja levittäisivät viestiä eteenpäin.

Kampanjan Facebookissa saama vastaanotto on ollut huimaavaa.

–Muutamassa tunnissa kampanjaani oli jaettu satoja kertoja eteenpäin ja olin saanut tuhansia tykkäyksiä.

Edry on ollut etenkin ihmeissään saatuaan viestejä iranilaisilta, jotka kertoivat nähneensä miehen julisteet Facebookissa.

–Ajattelin, että tämä on ihan hullua, koska en ole koskaan puhunut yhdenkään iranilaisen kanssa. Herätin vaimoni ja sanoin hänelle: "Täällä Facebookissa on joku Iranista!"

"Emme halua sotaa"

Edry kertoo aloittaneensa kampanjan puhuakseen suoraan iranilaisten kanssa, nähdäkseen onko mailla todellakin jotain aihetta sotimiselle.

Facebookissa vastaanotto on ollut enimmäkseen lämmin.

– Jaamme yhteisen historian, olemme jakaneet yhteisen ja vanhan kulttuurin, kielen ja runouden. Olemme niin samanlaisia, eivätkä poliitikot voi rikkoa sidettä, joka on solmittu tuhansia vuosia sitten. Olen ylpeä, että olette ystäviämme, kampanjan posteissa on todettu.

Kaikki kampanjan saamat vastaukset eivät ole kuitenkaan olleet pelkästään positiivia. Esimerkiksi eräässä viestissä sodalla irvaillaan todeten : "Iranilaiset, me rakastamme teitä NIIN PALJON, että tulemme käymään."

Edry toivoo kuitenkin, että julisteiden viesti ei jäisi pelkästään israelilaisten ja iranilaisten väliseksi, vaan että muutkin huonoista väleistä kärsivät naapurimaat osallistuisivat keskusteluun.

– Haluan vain saada sen viestin ulos, että me emme halua sotaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.